ua en ru

Медведєв: РФ готова прийняти компромісні ідеї Швейцарії і Грузії в рамках вступу РФ у СОТ

Росія готова прийняти компромісні ідеї, які опрацьовуються Швейцарією і Грузією в рамках вступу РФ до Світової організації торгівлі, повідомив журналістам Президент Росії Дмитро Медведєв. "В цілому це технологічні речі, я можу підтвердити все те, що говорив сьогодні (голова департаменту торговельних переговорів Мінекономрозвитку РФ) Медведков, ми готові прийняти компромісні ідеї, які останнім часом опрацьовуються за посередництва Швейцарії", - сказав Медведєв.
Нагадаємо, напередодні увечері Президент Грузії Михайло Саакашвілі висловив надію на те, що переговори щодо вступу РФ у СОТ в найближчі кілька днів будуть доведені до логічного кінця. На зустрічі з групою, що веде за посередництва Швейцарії переговори з Росією по даній темі, він заявив, що переговори були "дуже складними". "Я сподіваюся, що в найближчі дні все це буде доведено до логічного кінця, тому що в цьому випадку час дуже обмежений", - сказав він. За його словами, протягом усього переговорного процесу щодо вступу Росії у СОТ "Грузія керувалася власними національними інтересами і захистом принципів міжнародного права".
У свою чергу, керівник російської делегації, голова департаменту торговельних переговорів Мінекономрозвитку РФ Максим Медведков повідомив, що увечері 2 листопада 2011 р. РФ і Грузія на переговорах щодо приєднання Росії до СОТ досягли домовленості за проектом угоди з адміністрування торгівлі товарами. За його словами, документ заснований на запропонованій Росією концепції і не виходить за рамки принципової позиції РФ.
Зокрема, передбачається, що до аудиту даних про торгівлю буде залучатися незалежна компанія. Інформацію про торгівлю РФ і Грузія як члени СОТ повинні будуть передавати в базу даних організації. Також планується, що незалежна компанія буде допомагати в окремих питаннях митного адміністрування.