ua en ru

Медведєв: Резолюція Європарламенту щодо виборів до Держдуми нічого не означає

Президент Росії Дмитро Медведєв на саміті Росія - ЄС в Брюсселі заявив, що резолюція Європарламенту щодо виборів в Держдуму РФ нічого не означає.
"Коментувати нічого, - сказав Медведєв. - Це наші вибори. Європарламенту варто займатися європейськими проблемами, яких досить багато".
У свою чергу, голова Європейської ради Херман ван Ромпей після зустрічі з Медведєвим висловив стурбованість повідомленнями про порушення на виборах. "Ми стурбовані порушеннями і недоліком чесності на виборах, про які повідомили міжнародні спостерігачі, а також представники російської громадськості", - заявив ван Ромпей на прес-конференції в рамках саміту Росія - ЄС.
В той же час президент ЄС відзначив і позитивні аспекти минулих виборів в Росії, зокрема вітав той факт, що на вибори було запрошено 500 спостерігачів. Крім того, ван Ромпей вказав, що ЄС стурбований затриманням учасників акцій протесту, хоча "останні масові демонстрації пройшли мирно і влада показала адекватне ставлення до протестувальників".
Нагадаємо, сьогодні Медведєв взяв участь у 28-ій зустрічі на вищому рівні Росія - Європейський союз. В ході робочого засідання обговорювалися ключові питання взаємодії по двосторонньому і глобальному порядку денному, зокрема енергетична співпраця, введення безвізового режиму між Росією і країнами ЄС, фінансово-економічна ситуація в єврозоні.
Вибори депутатів Держдуми відбулися 4 грудня. Згідно з остаточними даними, партія "Єдина Росія" набрала на виборах депутатів Держдуми шостого скликання 49,32% голосів виборців, КПРФ - 19,19%, "Справедлива Росія" - 13,24%, ЛДПР - 11,67%, "Яблуко" - 3,43%, "Патріоти Росії" - 0,97%, "Права справа" - 0,6% голосів. "Єдина Росія" зберегла парламентську більшість, отримавши 238 мандатів з 450.