ua en ru

Медведєв розпорядився замінити в Криму "Укртелеком" російським оператором

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв розпорядився забезпечити в Криму надання телефонного зв'язку російським оператором.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв розпорядився забезпечити в Криму надання телефонного зв'язку російським оператором. Про це Медведєв заявив на засіданні уряду РФ.

За його словами, неприпустимо, щоб телефонний зв'язок на півострові, коли передається в тому числі і інформація секретного характеру, забезпечувалася компанією "іноземної держави".

"Що стосується зв'язку. Потрібно забезпечити швидке входження "Ростелекому" і його дочірніх підприємств в Крим. Очевидно неприпустимо, що інформація та документи, які пов'язані з управлінням територією, двома суб'єктами Федерації, в тому числі інформацію конфіденційного характеру, передається з використанням потужностей сторонніх, тобто іноземних телекомунікаційних компаній. З цим пора зав'язувати, треба зробити все, щоб це були наші можливості. Звертаю на це увагу Міністерства зв'язку", - зазначив Медведєв.

Нагадаємо, "Укртелеком" є монополістом в Україні в забезпеченні фіксованого телефонного зв'язку. Компанія належить бізнесменові Рінату Ахметову.