ua en ru

Медведєв назвав нові санкції США "повноцінною торговою війною" з Росією

Медведєв назвав нові санкції США "повноцінною торговою війною" з Росією Фото: Дмитро Медведєв (kremlin.ru)

Російський прем'єр вважає, що надії на поліпшення відносин з США "прийшов кінець"

Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв вважає нові санкції США "повноцінною торговою війною" з РФ. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За словами Медведєва, підписання президентом США Дональдом Трампом закону про нові санкції проти Росії створює кілька наслідків.

"По-перше, надії на поліпшення наших відносин з новою американською адміністрацією - кінець. По-друге, Росії оголошена повноцінна торгова війна. По-третє, адміністрація Трампа продемонструвала повне безсилля, найбільш принизливим чином передавши виконавчі повноваження Конгресу", - зазначив Медведєв.

На його думку, закон про нові санкції США проти Росії виник як "ще один спосіб поставити Трампа на місце". Він також не виключив, що американські політики нібито мають намір в остаточному підсумку відсторонити його від влади.

"Відносини між РФ і США будуть вкрай напруженими незалежно від складу Конгресу чи особистості президента. Мають бути тривалі з'ясування стосунків у міжнародних органах і судах", - додав Медведєв.

Подписание президентом США нового санкционного закона против России создает несколько последствий. Во-первых, надежде на...

Опубліковано Дмитрієм Медведевим 2 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше Трамп заявив про серйозні недоліки закону про нові санкції проти Росії. За його словами, незважаючи на те, що текст закону був доопрацьований у порівнянні з початковим варіантом, він надалі "містить серйозні недоліки", в тому числі, в частині обмеження повноважень виконавчої влади у переговорах.