ua en ru

Трамп заявив про серйозні недоліки закону про нові санкції проти Росії

Трамп заявив про серйозні недоліки закону про нові санкції проти Росії Фото: Дональд Трамп (facebook.com/POTUS)

Президент США заявляє про обмеження повноважень виконавчої влади

Закон про нові санкції Сполучених Штатів Америки проти Росії містить серйозні недоліки. Про це заявив президент США Дональд Трамп, коментуючи підписання закону про нові санкції проти Росії, передає прес-служба Білого дому.

Зокрема, Трамп зазначив, що направляв Конгресу США зауваження з приводу того, як закон про санкції проти Росії обмежує виконавчу владу, а також може завдати шкоди компаніям з США та інтересам європейських союзників.

За словами Трампа, незважаючи на те, що текст закону був доопрацьований у порівнянні з початковим варіантом, він надалі "містить серйозні недоліки", в тому числі, в частині обмеження повноважень виконавчої влади у переговорах.

Нагадаємо, раніше голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що ЄС залишає за собою право застосувати заходи у відповідь на санкції США проти Росії.

За словами Юнкера, якщо нові санкції США проти Росії будуть завдавати шкоди економічним інтересам Євросоюзу, то ЄС протягом кількох днів може ввести відповідні заходи. Він також підкреслив, що Європі та США важливо координувати позиції щодо санкцій проти Росії за дії в Україні.