ua en ru

Медведчук заявив про необхідність перегляду зовнішньополітичного вектора України

Медведчук заявив про необхідність перегляду зовнішньополітичного вектора України Фото: Віктор Медведчук

Спроби української влади "ломитися в зачинені двері" Євросоюзу є "короткозорими"

Зовнішньополітичний вектор України повинен бути переглянутий. Таку думку у своєму блозі висловив лідер громадського руху "Український вибір - Право народу" Віктор Медведчук.

"2016 рік був насичений політичними подіями, складним і непередбачуваним. Досить пригадати результати референдуму в Нідерландах і підсумки Brexit, посилення евроскептических настроїв у всіх без винятку європейських державах і спробу перевороту в Туреччині, загострення ситуації на Близькому Сході і перемогу Дональда Трампа як феєричний фінал президентської гонки в США, щоб зробити висновок: у 2017 дезінтеграційні процеси в ЄС тільки посиляться", - зазначив політик

У такій ситуації спроби української влади "ломитися в зачинені двері" Євросоюзу є, на думку Медведчука, "короткозорими".

"Необхідність перегляду зовнішньополітичного вектора викликана і низкою інших причин. Судячи з останніх заяв Дональда Трампа, ізоляціоністські настрої в США будуть лише посилюватися", - підкреслив лідер "Українського вибору".

На його думку, для офіційного Києва, у якого і без того непрості відносини з республіканцями, це означає припинення беззастережної підтримки з боку Вашингтона і необхідність вибудувати нову "систему координат".

"Все це підводить нас до думки, що для України, яка переживає крах євроатлантичних ідей, 2017 рік буде переломним і вкрай непростим. ЄС і США вже продемонстрували Києву, що ні на членство в ЄС, ні на членство в НАТО Україна не може розраховувати. А це означає, що наша країна повинна виробити нові принципи зовнішньої і внутрішньої політики", - резюмував Віктор Медведчук.