ua en ru

Медведчук: виконання вимог для ЗВТ з ЄС стане випробуванням для бізнесу

Виконання вимог для зони вільної торгівлі (ЗВТ) з (Євросоюзом) ЄС стане серйозним випробуванням для України. Таку думку у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" висловив лідер руху Віктор Медведчук.

"З 1 січня почала діяти ЗВТ між Україною та ЄС. Всупереч здоровому глузду, євроінтегратори взялися за реалізацію вельми сумнівною економічної угоди з ЄС - угоди, вигідної країнам Європейського Союзу, але абсолютно невигідної Україні... Цілком очевидно, що ніякої економічної вигоди ЗВТ з ЄС ні українським товаровиробникам, ні споживачам, ні країні в цілому не обіцяє", - заявив він.

Політик зазначив, що "Україні ще належить адаптувати європейські технічні стандарти, а на підприємствах - ввести санітарні та фітосанітарні норми ЄС". На думку Медведчука, виконання цих вимог стане ще одним серйозним "випробуванням" для українського бізнесу.

"Звичайно, відкриття нового ринку - позитивний зсув для країни. Але це стосується лише країн зі стабільно зростаючою економікою, здатних забезпечити планомірне і послідовне просування на нові ринки збуту, захистити і підтримати своїх товаровиробників", - підкреслив політик.

За його словами, для українських споживачів вигода від торгової угоди з ЄС "більш ніж сумнівна".

"Думаю, українцям варто задуматися: чи не занадто висока ціна за ті економічні втрати, які понесе Україна в результаті дії ЗВТ з ЄС?", - резюмував політик.