ua en ru

Медведчук: влада забула своє гасло про "єдину країну"

Українська влада забула своє гасло про "єдину країну" і ввела соціально-економічну блокаду, що призвело до повної ізоляції Донбасу. Таку думку у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" висловив лідер руху Віктор Медведчук.

"Рівно рік тому, 7 листопада 2014 року, Кабінет Міністрів України прийняв рішення, яке, по суті, поклало початок соціально-економічної блокади Донбасу. Прийнявши постанову № 595 "Деякі питання фінансування бюджетних установ, здійснення соціальних виплат населенню та надання фінансової підтримки окремим підприємствам і організаціям Донецької і Луганської областей", проєвропейський демократичний уряд Яценюка поставив на межу виживання понад 400 тис. жителів Донбасу. Дискримінаційна політика влади - поділ громадян країни на два сорти, "своїх" і "чужих", в залежності від того, чи підтримують позицію офіційного Києва, - антигуманна і протизаконна. Де-факто і де-юре держава відмовилася від своїх обов'язків підтримувати соціально незахищених людей, включаючи людей похилого віку та інвалідів, усіх тих, хто впродовж багатьох десятиліть, працюючи на шахтах і заводах, чесно платив податки, створював промисловий потенціал не тільки регіону, але і всієї країни", - заявив він.

За словами політика, світова громадськість різко засудила політику Києва, проте Київ відмовився прислухатися до закликів як громадських організацій і політиків в Україні, так і світових лідерів.

Він зазначив, що введення соціально-економічної блокади стало першим кроком на шляху до повної ізоляції Донбасу.

"Схоже, гасло "Єдина країна - єдина країна", з яким команда євроінтеграторів прийшла до влади, давно забуте. Адже організувавши економічну, транспортну та продовольчу блокаду регіону, обмежуючи права громадян на тимчасово підконтрольних їй територіях, "демократична" влада якраз і наносить удар по єдності країни", - резюмував Медведчук.