ua en ru

Медведчук: влада має намір продовжувати лобіювати ідею розпродажу земель с/г призначення

Влада має намір продовжувати лобіювати ідею розпродажу земель сільгосппризначення. Таку думку у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" висловив лідер руху Віктор Медведчук.

"10 листопада, менш ніж за два місяці до закінчення терміну мораторію на продаж земель сільгосппризначення, ВР ухвалила рішення продовжити його ще на рік. Враховуючи те, наскільки системно останнім часом представники влади відстоювали ідею відкриття ринку землі, це голосування в парламенті можна вважати заслугою опозиційних сил", - зазначив він.

При цьому, за словами політика "святкувати перемогу рано: влада не відмовилася від ідеї перетворити українські чорноземи в товар, а лише трохи змістила терміни "розпродажу століття".

"Думаю, ні в кого не викликає сумнівів: єврореформатори мають намір і далі активно лобіювати ідею розпродажу земель сільгосппризначення", - додав він.

Медведчук підкреслив, що "народ, на відміну від влади, не підтримує ідею розпродажу земель сільгосппризначення".

"Переконаний, українці не підтримають ініціативу влади перетворити землю в товар... Прийшов час діяти в інтересах народу і юридично закріпити поняття народної власності, невідчужуваності сільськогосподарських земель. Серед першочергових завдань можу виділити проведення повної інвентаризації земель сільськогосподарського призначення в Україні, проведення всеукраїнського референдуму та зняття з порядку денного спекулятивного і заполітизованого питання про відкриття ринку землі. Необхідно раз і назавжди відмовитися від паліативних рішень про продовження мораторію. Заборона на продаж земель повинен бути закріплений на конституційному рівні", - резюмував політик.