ua en ru

Медведчук: влада повинна проявляти максимум уваги до українських трудових мігрантів

Влада повинна проявляти максимум уваги до українських трудових мігрантів. Таку думку у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" висловив лідер руху Віктор Медведчук.

"18 грудня - Міжнародний день мігранта. Для України - країни, в якій після проведених командою євроінтеграторів "реформ" проблема трудової міграції стоїть вкрай гостро, цей день має особливе значення", - заявив він.

За словами політика, "сьогодні українці шукають за кордоном стабільності і впевненості в завтрашньому дні".

"Зростання безробіття, падіння рівня життя, політична нестабільність, зростання злочинності, свавілля радикальних політичних сил - все це змушує українців шукати кращого життя за кордоном. На жаль, українська влада не робить нічого для того, щоб зупинити відплив населення за кордон. Більш того, у поверненні трудових мігрантів з Росії секретар РНБО України Олександр Турчинов навіть угледів загрозу для національної безпеки", - зазначив він.

Медведчук вважає, що замість того, щоб проводити реформи, піднімати економіку, створювати робочі місця, "уряд реформаторів" активно займається тільки питаннями позик і кредитів.

"Немає нічого дивного в тому, що трудова міграція в Україні б'є рекорди. Однак тут треба пред'являти претензії не РФ, а українському уряду, який за півтора року зруйнував промисловість і практично на корені знищила малий та середній бізнес", - додав він.

"Думаю, секретар РНБО в першу чергу повинен перейматися реальною загрозою, яка виходить від радикалів і екстремістів, а не лякати громадськість своїми вигадками з приводу депортації в Україну трудових мігрантів - українських громадян, які вирішили повернутися на батьківщину. І по відношенню до яких українська влада повинна проявити максимум уваги, надати їм необхідну допомогу", - резюмував він.