ua en ru

Медведчук: Українська економіка продовжує "надстрімке" падання

Українська економіка продовжує "надстрімке" падання. Такої думки дотримується лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Непрофесійна монетарна політика призвела до рекордного обвалу гривні - за півтора року так званих реформ національна валюта знецінилася майже втричі. Гучні банкрутства банків стрясають країну і донині", - заявив він.

Медведчук підкреслює, що падіння промислового виробництва України в 2014-му склало 10,7%, а ситуація з українським експортом також "гнітюче виглядає".

"Гасло євромайданівських часів про те, що українські товари займуть гідне місце на європейських ринках, "майданні лідери" намагаються не згадувати, щоб не злити доведених до банкрутства вітчизняних товаровиробників)", - зазначив він.

Медведчук також звернув увагу на рівень заробітних плат, який, на його думку, є базовим показником для оцінки діяльності уряду.

"З урахуванням курсу національної валюти за два роки середня зарплата в країні знизилася з 428 до 195 дол.", - зазначає він.

"Очевидно, що Україна переживає глибоку кризу, однак прозахідний уряд більше стурбований заграванням з Вашингтоном, разшаркуванням перед кредиторами, роздачею порожніх обіцянок Європі, ніж реальним відновленням економіки. А тому немає нічого дивного в тому, що, всупереч всім законам, українська економіка, навіть "досягнувши дна", продовжує надстрімке падіння", - резюмував політик.