ua en ru

Медведчук: Україна через майже чверть століття після проголошення незалежності так і не стала незалежною

Україна через майже чверть століття після проголошення незалежності так і не стала незалежною. Такої думки дотримується лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Через майже чверть століття після проголошення незалежності доводиться констатувати: суверенною, вільною, незалежною, правовою, демократичною державою Україна так і не стала", - заявив він.

У зв'язку з цим політик побажав наближення такого Дня незалежності України, який стане приводом не для сумних роздумів, а для гордості за країну.

"Країну, в якій джерелом влади є народ, в якій на перше місце ставляться інтереси громадян, їх благополуччя і безпеку, а не рекомендації зарубіжних спонсорів влади. Країну, в якій цінуються професіоналізм, чесність та працьовитість, а не наближеність до влади і доступ до бюджетних потоків. Країну, в якій превалює сила права, а не право сили. Країну, в якій всі рівні перед законом. Країну, яка є повноцінним суб'єктом міжнародної політики, а не безправним її об'єктом", - зазначив він.

Лідер "Українського вибору" висловив надію, що цей день прийде, але це буде залежати від громадянської позиції в країні, активності, участі, дій.

"Усвідомлення того, що ми несемо відповідальність за нашу країну, її майбутнє, майбутнє наших дітей", - додав Медведчук.