ua en ru

Медведчук: стрімка девальвація гривні почалася з приходом до влади "камікадзе"

Стрімка девальвація гривні почалася з приходом до влади "камікадзе". Таку думку у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" висловив лідер руху Віктор Медведчук.

"За ті два роки, що євроінтегратори спільно з МВФ реформують країну, гривня знецінилася більш ніж в три рази - з 8 до 25 грн/$. Однак, дивлячись на безпорадність і профнепридатність НБУ, українці розуміють: це ще не межа. Тим більше що досвід обвалу національної валюти у "реформаторів" вже є", - заявив він.

За словами Медведчука, "стрімка девальвація гривні почалася з приходом до влади "камікадзе" і виділенням першого траншу МВФ".

"У своїх пафосних спічах про те, як багато значить для України допомогу стратегічного партнера - МВФ, прем'єр-міністр Яценюк замовчував про головне: про умови надання кредитів", - зазначив політик.

Як заявив лідер "Українського вибору", "влада не діє, і єдине, що зробив Арсеній Яценюк... ініціював засідання Ради фінансової економічної стабільності, щоб з міністром фінансів і главою НБУ обговорити питання валютного курсу в країні".

"Правда, при цьому уточнив: "вкотре наголошую, що один з основних кроків - це продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом". А це означає, що показна розторопність Яценюка закінчиться черговим його "епохальною" заявою: мовляв, українська економіка курсу в 26 або 28, або 30 грн/$ не витримає - і черговим рекордом падіння національної валюти", - резюмував він.