ua en ru

Медведчук вважає обманом народу мінімальну зарплату і прожитковий мінімум

Медведчук вважає обманом народу мінімальну зарплату і прожитковий мінімум Фото: Віктор Медведчук

Лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук вважає обманом народу мінімальну зарплату і інфляційну спіраль. Про це він написав у своєму блозі.

"Коли справа стосується країни, а не власної кишені, зі здоровим глуздом у Кабміну все дуже непросто. В уряді не втомлюються повторювати, що мінімальна зарплата в 3 200 грн буде відповідати "реальному прожитковому мінімуму". І на тлі цих гучних декларацій якось майже непомітно пройшло затвердження Кабміном постанови № 780 від 11 жовтня 2016 року, яким визначено параметри цього самого "реального прожиткового мінімуму", - зазначив він.

Втім, на думку політика, особливих змін, якщо порівнювати з редакцією аналогічного нормативного акта від 2000 року, в реальному прожитковому мінімумі немає.

При цьому головним він вважає те, що на кожного українця передбачена норма житла в 21 м2. "Це, напевно, самий "епохальний" теза "мінімалки", якщо взяти до уваги, що мільйони українців не мають і половини житлоплощі від цієї "норми", - зазначив він.

"І все це відбувається зараз, коли ще не прийшли платіжки ЖКГ за листопад, коли ще не розпочався передноворічний сплеск цін. Правда, долар вже став зростати, а це явна ознака майбутнього стрибка цін", - зауважив Медведчук.

"Інфляційна спіраль знову починає розкручуватися, і простим українцям буде з кожним днем все важче зводити кінці з кінцями. Уряд же, судячи з усього, робити нічого не збирається і сподівається і далі обманювати і народ, і себе офіційними цифрами інфляції і більш ніж сумнівними "реальними прожитковими мінімумами", - резюмував він.