ua en ru

Медведчук розповів Турчинову про свій статус

Медведчук розповів Турчинову про свій статус Медведчук розповів Турчинову про свій статус

Лідер "Українського вибору – Право народу" Віктор Медведчук розповів секретарю РНБО Олександру Турчинову про свій статус. Про це йдеться у заяві політика.

"Секретар РНБОУ Олександр Турчинов висловив ряд ініціатив, спрямованих на послаблення національної безпеки і посилення розколу України. Економічна блокада Донбасу, яку Турчинов пропонує зробити радикальною, щоб повністю закрити можливість для переміщення товарів та вантажів через лінію зіткнення, — це повний абсурд. Мені б дуже хотілося, щоб про цю ініціативу як можна швидше почули в Брюсселі і Вашингтоні, де Мінські угоди вважають безальтернативними", - заявив він.

Політик зазначив, що навіть "блокада, яка існує сьогодні, не кажучи вже про заборону "будь-яких переміщень товарів і вантажів", взагалі не передбачена Мінськими угодами".

"Що стосується випадів з приводу мого "незрозумілого статусу" і того, що Медведчук "не принесе користі Мінську", то статус мій відомий кожному, хто хоч трохи цікавиться цією темою. Це статус людини, що виконує свій громадянський обов'язок, на відміну від тих, хто говорить про цю задачу, але нічого не робить. І в цьому статусі я вже приніс користь Україні, беручи участь в організації звільнення більш ніж чотирьохсот українців, які змогли повернутися додому, до своїх сімей, завдяки переговорам, які я вів з "керівництвом" ОРДО і ОРЛО, а також керівництвом Російської Федерації, "близькі відносини" (як це називає Турчинов) з президентом якої, Володимиром Путіним, я використовую і маю намір використовувати в майбутньому для встановлення миру і вирішення гуманітарних питань на благо України і Росії", - розповів Медведчук