ua en ru

Медведчук розповів про обмін полоненими в 2016 році

Медведчук розповів про обмін полоненими в 2016 році Фото: Віктор Медведчук

За його даними, українська сторона продовжує розшукувати 109 осіб

Спецпредставник з питань гуманітарного характеру в рамках Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Віктор Медведчук в інтерв'ю українським ЗМІ розповів про обмін полоненими.

"У минулому році вдалося повернути 24 людини, яких утримували на території ОРДО і ОРЛО, а також 3 українців, які були засуджені в РФ, тобто всього 27 осіб. Влада України звільнила 54 людини. Таким чином, всього додому, до сім'ї, до рідних і близьких повернулась 81 людина. Коли мова йде про життя людей, про їхнє здоров'я, ми повинні робити все можливе і неможливе. Хочу підкреслити: саме тому переговори йдуть в постійному режимі, а не тільки на засіданнях в Мінську", ― сказав політик.

За його даними, українська сторона продовжує розшукувати 109 осіб, встановлено точне місцезнаходження 55 з них.

"Ми робимо все, щоб ці люди якомога швидше опинилися вдома. І той факт, що, незважаючи на відсутність прогресу в діяльності інших підгруп, нам вдається знаходити компроміси і звільняти людей, є незаперечним доказом ефективності роботи гуманітарної підгрупи в Мінську", ― підкреслив Медведчук.