ua en ru

Медведчук розкритикував спільну заяву Порошенка, Яценюка і Гройсмана

Лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук розкритикував спільну заяву Президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана. Про це йдеться у блозі Медведчука на сайті "Українського вибору".

"15 грудня президент, голова парламенту і прем'єр-міністр підписали спільну заяву, в якій закликали політиків "показати політичну культуру, гідну європейської країни" і понад усе ставити інтереси держави... Список звершень додано: це і економічне зростання, і структурні реформи і боротьба з корупцією, і підтримка Заходу", - нагадав він.

"Думаю, українці не раз мали нагоду споглядати "злагоджену роботу" провладної команди: "коаліціади", "портфеліади", взаємні звинувачення в корупції, конфлікти через "своїх-чужих" міністрів, шантаж і погрози, до яких неодноразово вдавався прем'єр, впроваджуючи потрібні законопроекти, а також скандали в парламенті і на раді реформ. Тому і в казки про "єдність" навряд чи повірять", - зазначив політик.

Він також підкреслив, що "особливо насторожує меседж, заради якого, по всій видимості, і писалася заява: "Питання про зміну Прем'єр-міністра - не перебуває на порядку денному".

"Навіть якщо припустити, що це рішення приймалося за згодою парламентської коаліції, його навряд чи підтримає український народ. В суспільстві зростає невдоволення соціально-економічною політикою уряду, відсутністю реальних реформ, рейтинг прем'єр-міністра невблаганно прагне до нуля", - заявив лідер "Українського вибору".

Однак, за його словами, в Україні уряду, що "провалив всі реформи і загруз в корупційних скандалах", збираються дати ще один шанс.

"У владі вважають, що "надважливо не зупинятися на півдорозі", адже "належить пройти весь шлях до Українського успіху". Страшно навіть уявити, яке майбутнє чекає країну і народ в кінці цього "шляху" - боргова кабала, крах економіки, розгул злочинності і радикалізму, тотальне зубожіння народу. Втім, якщо уряд не несе ніякої, навіть політичної відповідальності за свої дії, то на інший результат "реформ" розраховувати не доводиться", - резюмував політик.