ua en ru

Медведчук розкритикував діяльність МОЗ

Медведчук розкритикував діяльність МОЗ Фото: Віктор Медведчук

На його думку, міністерство провалила реформу охорони здоров'я

Лідер громадського руху "Український вибір - право народу" Віктор Медведчук розкритикував діяльність Міністерства охорони здоров'я. Відповідну заяву політик опублікував у своєму блозі.

"Директор Інституту серця Міністерства охорони здоров'я України, відомий кардіохірург Борис Тодуров звинуватив в. о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун в безвідповідальності, непродуманість рішень і провалі реформи охорони здоров'я", - нагадав Медведчук.

На думку політика, заява Тодурова - це "крик відчаю і одночасно вирок для української "реформаторської" команди".

"Недостатньо говорити лише про недбалість і злочинну бездіяльність. Мова йде про повної професійної непридатності високопоставлених чиновників, відповідальних за реформування системи охорони здоров'я, які далекі від розуміння як суті проблем, так і реального стану справ в системі української охорони здоров'я", - заявив Медведчук.

На його думку, невід'ємною частиною діяльності МОЗ в останні роки стали не реформи, а фармакологічні війни, непрозоре фінансування, корупційні схеми і резонансні скандали.

"Всі реформи звелися до банального оптимізації: закриття лікувальних закладів, скорочення ставок медичних працівників, катастрофічного зниження фінансування", - написав політик.