ua en ru

Медведчук прокоментував умови МВФ для отримання чергового траншу

Медведчук прокоментував умови МВФ для отримання чергового траншу Фото: Віктор Медведчук

Лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук прокоментував умови МВФ для отримання чергового траншу. Про це він написав у своєму блозі.

"Нарешті МВФ опублікував Меморандум з Україною. І так ретельно приховувані нашим урядом умови отримання чергового траншу стали надбанням громадськості. А цих умов чимало. Але, думаю, найбільше українців хвилює те, яка соціально-економічна політика, по суті, формується цим документом. А особливо такі питання, як тарифи на газ, пенсійна політика та верифікація одержувачів соціальних виплат і пенсій (їх поголовний облік)", - заявив він.

Політик зазначив, що основна вимога МВФ ― щоб тарифи на газ для населення були не нижчими вартості імпортованого блакитного палива.

Крім того, він підкреслив, що в Меморандумі зазначено, що ще до кінця 2016 року Україна повинна посилити критерії для отримання мінімальної пенсії.

Також, за словами Медведчука, Меморандум передбачає перехід до "адресної та прогресивної системи соціальної допомоги" та "консолідації програм з подібними цілями".

"Меморандум з МВФ ще раз переконливо показав: український Кабмін не просто проводить антисоціальну політику ― вона постійно координується з Фондом", - заявив він.