ua en ru

Медведчук прокоментував події в Парижі

Лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук прокоментував теракти в Парижі, в результаті яких, за останніми даними, загинуло понад 150 осіб. Свій коментар Медведчук розмістив у блозі на сайті "Українського вибору".

"Трагедія в Парижі змушує об'єднатися весь світ, щоб не допустити розквіту екстремізму, релігійної та расової ненависті, кривавого терору і масових вбивств. В умовах важкої міграційного кризи, яку переживає Європа, в умовах практично відкритого українського кордону (а це результат популістського кроку Віктора Ющенка, який сподівається, що Європа в свою чергу відкриє свої кордони для українців) Україна також не захищена від подібних трагедій. Це прекрасно розуміють у владі, президент України вже дав розпорядження посилити заходи безпеки", - заявив він.

При цьому, за словами політика, "сьогодні в Києві не хочуть визнавати, що у радикалізму і тероризму єдиний корінь, одні витоки".

"А радикалізм у нашій колись миролюбній і толерантній країні при потуранні влади піднімає голову. Довгий час політики і чиновники потурали злочинам ура-патріотів, які пропагували ідеї міжнаціональної ворожнечі, ненависті і ворожнечі. Влада закривала очі на факельні ходи, руйнування пам'яток, підпали, розправи, які влаштовували молодики націоналістичного спрямування", - зазначив він.

Медведчук підкреслив, що боротьба з будь-якими проявами тероризму, екстремізму, радикалізму - це першочергове завдання і для України, і для всього цивілізованого світу.

"А тому необхідно спрямувати всі зусилля на боротьбу з радикальними, екстремістськими організаціями. Політики і дипломати, громадські діячі і представники громадянського суспільства повинні продемонструвати крайню нетерпимість до радикалів, екстремістів і терористів. Від цього залежить не тільки безпека нашої країни і її майбутнє, але і її місце в світі", - резюмував політик.