ua en ru

Медведчук прокоментував ситуацію в Туреччині

Лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук прокоментував ситуацію в Туреччині. Про це йдеться в його блозі.

"Світ засудив спробу військового перевороту в Туреччині. Танки на вулицях Анкари, бомби, скинуті на парламент, розстріл мирних громадян. Під час путчу (тільки за офіційними даними) загинули 265 осіб, понад 1500 чоловік отримали поранення. Туреччина приходить у себе після кривавих подій, світова спільнота висловлює співчуття і засуджує спробу силового захоплення влади, а тим часом в Україні окремі політики та політичні діячі зайняті конспірологічними дослідженнями", - зазначив він.

Як вважає Медведчук, певні паралелі між Україною і Туреччиною можна провести: "Можна говорити про вплив Вашингтона і Брюсселя на політику Туреччини і України, можна також говорити про спроби Туреччини та України отримати безвізовий режим з країнами ЄС і стати повноправними членами об'єднаної Європи...".

"До речі, цим і пояснюється недавня заява президента Ердогана про готовність винести на референдум питання про необхідність подальших переговорів про вступ Туреччини в ЄС", - додав політик.