ua en ru

Медведчук прокоментував реакцію українського МЗС на висловлювання російського дипломата

Російський дипломат Андрій Воробйов не вимагав дострокових виборів до Верховної Ради, не обговорював, хто з проросійських політиків найбільше підходить на посаду прем'єра, не закликав підписати угоду про приєднання до Митного союзу... Пан Воробйов всього лише висловив думку, що Україна фактично є федерацією. Таку думку висловив лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук, коментуючи реакцію українського МЗС на висловлювання радника-посланника посольства Росії в Україні.

"Україна вчиться захищати свою незалежність. Правда, робить це в дещо дивный манері. Практично не реагуючи на заяви сенаторів, конгресменів і єврочиновників, що з трибун майдану вчать український народ, як йому треба жити, з ким боротися, а кого підтримувати, МЗС гнівно вказує Андрію Воробйову на неприпустимість висловлень, які "ставлять під сумнів державний устрій країни", - заявляє Медведчук.

Політик здивований тим фактом, що так жорстко відреагувавши на висловлювання російського дипломата, Міністерство закордонних справ України залишило без уваги заяви західних політиків.

"Чому МЗС не дав належну оцінку висловлюванням Джеффрі Пайетта та Вікторії Нуланд, які по телефону обговорювали формування українського уряду? Чому не спромігся зробити зауваження єврокомісарам Кетрін Ештон і Штефану Фюле, а також головам Євроради та Єврокомісії Герману ван Ромпею та Жозе Мануелю Баррозу, які вказують Україні з ким співпрацювати, який кредит брати, яку Конституцію приймати?", - задає питання Медведчук.

"Мабуть, чиновники МЗС забули про те, що вони повинні захищати інтереси української держави, а не лобіювати євроінтеграційну політику Вашингтона і Брюсселя. Швидше за все, вони просто не розуміють справжнього стану і істинних потреб своєї країни, у якої не може бути постійних союзників або постійних ворогів, зате є національні інтереси, які вони і покликані захищати", - резюмує політик.