ua en ru

Медведчук прокоментував позицію прем'єра Нідерландів щодо перспектив України в ЄС

Лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук прокоментував позицію прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте щодо перспектив вступу України в Євросоюз. Про це йдеться у блозі Медведчука на сайті організації.

"У ситуації, коли більшість жителів Нідерландів, згідно з даними соціологічних опитувань, виступає проти ратифікації угоди про асоціацію між ЄС і Україною, в Євросоюзі стали проявляти помітне занепокоєння з приводу результатів майбутнього референдуму з цього питання", - заявив він.

Медведчук додав, що "в ЄС вже лунають гучні заяви про те, що відмова громадян Нідерландів ратифікувати угоду про асоціацію з Україною може спровокувати серйозну кризу в Євросоюзі".

"Швидше за все, це перебільшення. Тим не менш такий результат не тільки вдарить по і так послабленому авторитету нідерландської урядової коаліції за рік до нових виборів, але і загострить конфлікти в ЄС", - зазначив він.

На думку політика, "прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте постійно заспокоює співгромадян, даючи зрозуміти, що Україну в ЄС ніколи не приймуть".

"У нинішніх же умовах тезу про відсутність зв'язку між підписанням Україною Угоди про асоціацію з ЄС та визнанням її "європерспективи" майже дослівно повторює прем'єр-міністр Нідерландів: "Деякі думають, що це перший крок до вступу в ЄС, але це не так", - сказав Медведчук.

"При цьому не доводиться сумніватися: правлячі сили та їх інформаційно-експертна обслуга зроблять все можливе, щоб в Україні резонанс від заяв Рютте виявився як можна менш значним", - додав він.