ua en ru

Медведчук: Припинення авіасполучення з РФ принесе величезні збитки для економіки України

Припинення авіасполучення України з Російською Федерацією (РФ) принесе величезні збитки для економіки України. Такої думки дотримується лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Офіційний Київ прийняв рішення повністю припинити повітряне сполучення з Росією і з 25 жовтня 2015 року заборонив польоти повітряних суден сусідньої держави... Чого домагається український уряд - зрозуміти складно. Проте вже абсолютно очевидно: підсумок "повітряних" конфліктів з РФ (власне, як і "торговельних", і "газових") буде один - величезні збитки для економіки України", - заявив він.

Що ж стосується авіаційних санкцій, за словами політика, то удар припаде насамперед українським авіакомпаніям і пасажирам.

"Плюс авіакомпанії зазнають збитки від простою повітряних суден, недоотримають величезні прибутки українські аеропорти, підраховувати збитки доведеться і держпідприємству "Украерорух", - додав він.

Також, зазначає Медведчук, зазначена ситуація "боляче вдарить і по гаманцях подорожуючих українців".

"Польоти в Росію, найімовірніше, будуть здійснювати іноземні авіакомпанії, пасажирам доведеться робити пересадку в інших державах, що істотно збільшить і час польоту, і вартість квитків. А оскільки 70% пасажирів на цьому напрямку - українці, то саме по них і вдарять санкції в першу чергу", - заявив він.

Політик вважає, що єдиний, хто виявиться у виграші від цієї ситуації, так це іноземні авіаперевізники.

"Короткозора політика Кабміну бумерангом вдарила по самій Україні. Невміння єврореформаторів мислити стратегічно, прораховувати наслідки своїх дій на кілька ходів вперед наносить колосальні збитки нашій країні. І найприкріше, що заручниками ситуації опиняються українські громадяни, які півтора року тому повірили в красиві казки пана Яценюка про професіоналізм і реформи", - резюмував Медведчук.