ua en ru

Медведчук: запропоновані податкові зміни не зможуть стимулювати розвиток економіки

Зміни в Податковий кодекс, які були оприлюднені, не будуть сприяти виходу бізнесу з "тіні" і не зможуть стимулювати розвиток економіки. Таку думку у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" висловив лідер руху Віктор Медведчук.

"Президент України вимагає до Нового року прийняти бюджет-2016 і зміни в Податковий кодекс. Причина банальна: Києву терміново потрібні кредити МВФ. Оприлюднений варіант компромісної, з дозволу сказати, податкової реформи розчарував і представників бізнесу, і експертів, і пересічних українців. Ні в кого не викликає сумнівів, що запропоновані зміни не будуть сприяти виходу бізнесу з "тіні" і не зможуть стимулювати розвиток економіки. Сама система залишається колишньою, принцип нарахування податку на прибуток підприємств та ставка ПДВ - незмінними, навантаження на фонд заробітної плати - високим", - заявив він.

За словами Медведчука, "податкова реформа (навіть у компромісному варіанті) ставить малий і середній бізнес на межу виживання".

"Щоправда, уряд обіцяє трохи знизити фіскальний гніт вже з наступного року. Але ці слова звучать для проформи - щоб створити видимість, ніби Кабмін готовий йти на поступки. Питання, якими будуть ставки податків і зборів після 2017 року, залишається відкритим. А це означає, що інвестори знову будуть оминати Україну десятою дорогою", - зазначив політик.

Лідер "Українського вибору" вважає, що "кредити не забезпечать стабільне майбутнє України, навпаки, погіршать і без того тяжке становище країн, яка знаходиться в боргах".

"Гроші МВФ потрібні не українцям, вони потрібні "уряду камікадзе", який підсадив країну на кредитну голку, зруйнував економіку і на корені знищив виробництво. А тепер серйозно взявся за малий і середній бізнес", - резюмував він.