ua en ru

Медведчук: підвищувати зарплати чиновникам потрібно після виконання ними своїх обіцянок

Підвищувати зарплати чиновникам потрібно після того, як вони виконають свої обіцянки перед громадянами. Таку думку у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" висловив лідер руху Віктор Медведчук.

"Так зване перезавантаження влади завершилася: президентські, парламентські та місцеві вибори вже позаду. Настав період, коли українські політики вирішили, що можуть дозволити собі розслабитися і не прораховувати кожен свій крок, щоб уникнути можливих електоральних втрат. Мабуть, у владі визнали, що можна на якийсь час забути про обіцянки працювати не покладаючи рук на благо країни, і стурбовані підвищенням добробуту. Ось тільки не народу, а слуг його", - заявив він.

Медведчук нагадав, що прем'єр-міністр звернувся до парламенту із закликом внести в закон про держслужбу норму, що передбачає збільшення зарплати державним службовцям.

Зокрема, лідер "Українського вибору" зазначив, що планують збільшити фінансування для Державного управління справами, а також "у владі потурбувалися і про добробут народних обранців". При цьому політик звертає увагу на те, що в країні "за розпорядженням МВФ наказано економити на всьому і вся".

"Зруйнована економіка, фінансова криза, виробництво на межі зупинки, девальвація національної валюти, високий рівень інфляції, зростання безробіття і населення, що зубожіває з дня від дня - ось результати "титанічних зусиль" нинішньої влади, як виконавчої, так і законодавчої. І українці вже не вірять, що після підвищення зарплат українським чиновникам ті стануть менше красти і краще виконувати свої обов'язки", - заявив Медведчук.

"Гадаю, українці з радістю підтримали б підвищення зарплат чиновникам і депутатам, але спочатку ті повинні виконати свої обіцянки - здійснити нарешті реальні реформи в країні, щоб підвищився рівень добробуту всього народу, а не тільки "слуг народних", як цього хоче влада", - резюмував він.