ua en ru

Медведчук порадив владі встановлювати європейські тарифи після підвищення зарплат

Лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук порадив владі встановлювати європейські тарифи після підвищення зарплат українцям. Про це йдеться в його блозі.

"Парадокс: в Україні достатньо газу власного видобутку, але населення має платити за нього за ціною імпорту. Спочатку людей обдурили, необґрунтовано піднявши тарифи, потім ― стверджуючи, що проблему з легкістю вдасться вирішити з допомогою субсидій. При цьому влада намагається переконати народ, що таким чином можна позбутися від корупційної складової. Це нахабна і цинічна брехня!" - заявив він.

Медведчук зазначає, що для того, щоб бідні не платили за багатих, достатньо було б прив'язати ціну на газ для населення до обсягів його споживання.

"Ті, хто більше споживає, повинні платити за більш високою ціною. Ясно і прозоро. Це виключить будь-яку можливість корупційних дій, у тому числі і в питанні нарахування субсидій. Але саме прозорості та транспарентності (а це теж європейські стандарти) панічно бояться у владі", - розповів політик.

Він додав, що замість того, щоб декларувати "євроатлантичні ідеї, уряду варто було б спробувати побудувати Європу в Україні".

"Якщо вже влада веде мову про демократичні стандарти, то їй не завадило б навчитися чути і враховувати думку свого народу. І якщо реформатори вирішили встановити в Україні європейські тарифи і ціни, то для початку варто було б довести українські зарплати і пенсії до рівня європейських і забезпечити прозорість своєї діяльності. Але от як раз з цим єврореформатори не поспішають", - резюмував Медведчук.