ua en ru

Медведчук: всі спроби переписати історію приречені на провал

Всі спроби переписати історію приречені на провал, а сьогодні у владних кабінетах знаходяться діячі, що свідомо вносять розкол у суспільство. Таку думку у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" висловив лідер руху Віктор Медведчук.

"Сімдесят два роки тому, 6 листопада 1943 року, після форсування Дніпра і запеклих боїв Київ був звільнений від німецько-фашистських загарбників. Звільнення столиці України стало подією міжнародного значення... Складно переоцінити подвиг мільйонів радянських солдатів, які врятували світ від фашистського поневолення", - заявив він.

При цьому, за словами політика, "сьогодні європейськи налаштована влада не залишає спроб змусити нас забути про великий подвиг наших батьків і дідів".

"Годину тому, в день визволення Києва, нова столична влада не тільки порушили багаторічну традицію покладання квітів до Могили Невідомого солдата та пам'ятника генералу Ватутіну, але і навіть не згадала про тих, хто боровся з фашистськими окупантами. Ось представників мерії ветерани не отримали ні подарунків, ні матеріальної допомоги", - зазначив він.

Медведчук підкреслив, що "сьогодні у владних кабінетах знаходяться діячі, які свідомо вносять розкол у суспільство".

"Я переконаний: всі потуги переписати історію приречені на провал. Українці чудово розуміють, що, зрадивши пам'ять батьків, неможливо виховати гідними людьми своїх дітей. І це розуміння сильніше будь-яких ідеологем, найбільш витончених політичних стратегій. Оскільки воно породжене прагненням не тільки відстояти правду про Велику Вітчизняну війну, але і донести до майбутніх поколінь уроки минулого, головний з яких полягає в тому, що фашизм і нацизм були і залишаються злом, становлять реальну загрозу людству", - резюмував він.