ua en ru

Медведчук: пафосні обіцянки уряду за 2015 рік закінчилися повним фіаско

Пафосні обіцянки уряду за 2015 рік закінчилися повним фіаско. Таку думку у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" висловив лідер руху Віктор Медведчук.

"Кінець року - час підбивати підсумки і робити висновки. Невтішні, розгромні для нинішньої влади і тверезі для країни. 2015 рік починався з пафосних обіцянок уряду перемогти корупцію, провести реформи, а закінчується повним і беззастережним фіаско, причому по всіх фронтах", - заявив він.

Так, за словами Медведчука, в 2015 рік українська влада вступала "впевнено і бадьоро: коаліція сформована, затверджена програма дій, бюджет проголосований".

"Натхненна цими успіхами команда євроінтеграторів фонтанувала ідеями і не скупилася на обіцянки. Одною з головних обіцянок було перемогти корупцію. От тільки замість боротьби з казнокрадами, хабарниками і політичними лобістами країна отримала лише жалюгідну її імітацію", - зазначив політик.

Що стосується економічних реформ, то вони обмежилися введенням політики "затягування поясів", вважає лідер "Українського вибору".

Він також додав, що "в прийнятому напередодні 2015 року бюджет був закладений курс долара на рівні 17 грн/долар".

"Але вже в лютому, після консультацій з МВФ, уряд змінив власний прогноз до 21,7 грн/$. За фактом сьогодні країна має комерційний курс на рівні 24,5 грн/$", - заявив він.

За словами політика, "відносна стабільність зберігається, поки жевріє надія на наступний транш МВФ, ну а якщо лихварі грошей не дадуть, національна валюта може вже в березні обвалитися до 70 грн/долар (якщо вірити прогнозам глави МВС)".

"Пам'ятається, кілька років тому Арсеній Яценюк, тоді ще полум'яний опозиціонер, невтішно відгукувався про уряд свого попередника: "Уряд, правда, дурний. А країна багата і народ розумний". І радив тодішньому прем'єру піти у відставку: "Не мучте народ України, не мучте себе і не мучте українська держава. Ідіть геть!". Думаю, зараз ця рада була б як не можна більш до речі самому Яценюку, який лише підтвердив відомий вислів Бенджаміна Франкліна: "У річках і поганих урядах плаває нагорі саме легковажне", - резюмував він.