ua en ru

Медведчук назвав Яценюка та його уряд "маріонетками" західних спонсорів

Лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук назвав уряд Арсенія Яценюка "маріонетками" західних спонсорів. Про це йдеться в його блозі.

"Про неспроможність українського уряду сказано чимало. Причому як опонентами, так і соратниками прем'єра. Імітація реформ, непрофесіоналізм, діяльність, яка веде до втрати Україною економічної незалежності, - такі звинувачення лунають з вуст представників всіх парламентських фракцій, включаючи і "Народний фронт". Проте, критикуючи діяльність Кабміну, вони замовчують про те, що і сам прем'єр, і його так званий технократичний уряд - всього лише маріонетки західних спонсорів", - заявив він.

За словами Медведчука, "спроба відставки прем'єра свідомо заблокована США і МВФ".

"На чолі виконавчої влади їм потрібен саме і тільки Арсеній Петрович. І зовсім не важливо, які результати його дворічного прем'єрства, не важливо, що в Україні падає ВВП, рівень добробуту народу і зростає корупція. Єдине, що важливо для "демократичного Заходу", це лояльність і повна підконтрольність "реформаторського" Кабміну Вашингтону і міжнародним лихварям", - зазначив політик.

Він вважає, що немає нічого дивного в тому, що, незважаючи на кризу довіри до влади, незважаючи на жорстку критику парламентаріїв на адресу уряду, незважаючи на те, що ВР визнала незадовільною роботу Кабміну, Яценюк залишився прем'єром.

"Він знову розповідає про програми та принципи "нової політики", знову обіцяє реформи, які виведуть країну з кризи і зроблять її процвітаючою і незалежною. От тільки до тих пір, поки Україною керує п'ята колона Вашингтона, ні про яку незалежність, суверенітет країни не може бути й мови", - резюмував він.