ua en ru

Медведчук сподівається, що в України достатньо сил, щоб протистояти тиску США

Заступник держсекретаря США з питань Європи і Євразії Вікторія Нуланд заявила про те, що США розглядають введення санкцій проти української влади як один з можливих інструментів вирішення виниклого кризи в Україні. Про це у своєму блозі написав лідер громадської організації "Український вибір".

"Застосування насильства і дії урядових спецпідрозділів спонукали нас публічно і в приватних розмовах з керівництвом України заявити, що ми будемо розглядати широкого спектру інструменти, які є в нашому розпорядженні, якщо ті, хто наділений владою в Україні, будуть застосовувати насильство проти своїх громадян", - сказала Нуланд.

На уточнююче запитання головуючого на засіданні сенатора Роберта Менендеса про те, розглядаються серед цих інструментів введення санкцій і заборона на в'їзд для представників української влади, Вона відповіла: "Всі інструменти, включаючи ці, на столі".

Зовсім нещодавно, коментуючи ситуацію в Україні, патріарх американської політики, радник трьох президентів США і двічі претендент на посаду кандидата в президенти від Республіканської партії, відомий публіцист і телеведучий Пет Б'юкенен заявив: "Вимога до України бути ніжними з її демонстрантами було висунуто в той самий час, коли США відмовилися від санкцій проти єгипетської армії, яка в 2013 р. заарештувала президента Мохаммеда Мурсі, кинула за грати тисячі членів "Братів-мусульман" і скосила сотні людей на вулицях Каїра під час акції, яку Джон Керрі описав як "відновлення демократії". Якими ж лицемірами ми повинні здаватися світу!".

Він також пояснив причину антиукраїнської істерії в США. В грудні 2013 р. Вона була у Києві, підбиваючи протестувальників на вимогу відставки обраного Президента у зв'язку з тим, що він вибрав Митний союз, очолюваний Росією, а не ЄС.

Коментуючи візит в Київ сенатора Джона Маккейна, Б'юкенен сказав: "Маккейн також був у Києві, погрожуючи санкціями у випадку, якщо уряд очистить головну площу від загарбників тим ж способом, яким ми очистили Цукотти-парк від руху "Occupy Wall Street".

Як відомо, в ході жорстокого розгону учасників руху було заарештовано 150 осіб. До речі, встановити наметове містечко демонстрантам не дали.

"Країна, найжорстокішим чином переважна протестні акції, постійно провокує криваві конфлікти по всій планеті, країна, що займає перше місце в світі за кількістю ув'язнених, не має морального права виступати поборником захисту прав людини", - зазначив Медведчук.

"Тепер ми стали свідками зухвалого втручання США у внутрішні справи України. Хочеться вірити, що в української влади вистачить політичної волі, щоб відстояти національні інтереси і не піддатися зовнішньому тиску", - підсумував лідер "Українського вибору".