ua en ru

Медведчук: в Києві надали перевагу не помічати ключові тези Байдена

У Києві вважали за краще не помітити ключові тези віце-президента США Джо Байдена. Про це заявив лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук у своєму блозі.

"Невиразна програма реформ, озвучена українським прем'єром у ході зустрічі з Джо Байденом, віце-президента США не вразила. Старі гасла, прострочені обіцянки, блеф і гра на публіку набили оскому не тільки українцям, але й офіційного Вашингтону", - заявив він.

Однак, на думку політика, більш важливими є три ключові тези, озвучені віце-президентом США у ВР: виконання Мінських угод, вибори на Донбасі і конституційна реформа.

"Думаю, несподіванкою для Києва стала і досить категорична позиція Джо Байдена з приводу конституційної реформи. На його думку, децентралізація "не є відмовою від демократичних принципів і не підриває суверенітет" України", - заявив Медведчук.

Він зазначив, що "ключові тези Джо Байдена в корені суперечать як "світоглядній позиції офіційного Києва, так і стратегії, якою він керується стосовно жителів Донбасу".

"Саме тому рекомендації Вашингтона в Києві і вирішили, м'яко кажучи, не помітити", - резюмував він.