ua en ru

Медведчук: Київ не зміг сказати "ні" політиці жорсткої економії

Київ не зміг сказати "ні" політиці жорсткої економії. Такої думки дотримується лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Пам'ятається, не так давно прем'єр-міністр України пропонував поділитися своїм безцінним досвідом у проведенні реформ з "грецькими друзями". По частині зарозумілості главі українського уряду навряд чи хтось здатний скласти гідну конкуренцію: довівши до економічного колапсу вітчизняну економіку, Арсеній Петрович намірився навчати грецький уряд, як проводити реформи і як зробити економіку країни більш динамічною і стійкою". Між тим Алексіс Ціпрас, проігнорувавши пропозицію українського колеги, сам дав Яценюку кілька уроків", - заявив він.

Зокрема, за словами політика, перший урок полягає в тому, що при прийнятті життєво важливих для нації рішень необхідно враховувати думку громадян країни. Урок другий передбачає те, що прем'єр не повинен боятися відставки. Урок третій - ніяких "коаліціад" та "портфеліад". Урок четвертий - будь-які реформи в країні повинні спиратися на підтримку громадян, а не нав'язуватися ззовні.

"Проаналізувавши досвід співпраці з МВФ, Афіни знайшли в собі сили сказати рішуче "ні" політиці жорсткої економії. А ось Київ не зміг. Або не захотів. І тепер за цю непрощенну слабість розплачуватися доводиться українцям, які все тугіше затягують паски. Тому що в обмін на кредити уряд виконує всі забаганки і побажання міжнародних лихварів, забуваючи про інтереси своїх громадян", - резюмував він.