ua en ru

Медведчук: держава провокує зростання споживчих цін

Держава провокує зростання споживчих цін. Таку думку у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" висловив лідер руху Віктор Медведчук.

"Після того, як перестали діяти сезонні фактори (серпень - вересень) зниження цін на продовольчі товари, ціни на споживчі товари в Україні знову пішли вгору. Причому флагманом зростання цін стали регульовані державою тарифи ЖКГ", - заявив він.

За словами Медведчука, "таким чином держава через ним же регульовані тарифи ініціює (і провокує) зростання споживчих цін, бездумно розкручуючи інфляційну спіраль".

"Україні необхідно, як мінімум, пройти нормально поточний опалювальний сезон. Зима тільки почалася, грудень - безпрецедентно теплий, а в країні вже вводиться надзвичайний режим в енергетичній сфері. І в першу чергу це пов'язано з очевидним дефіцитом вугілля на теплових електростанціях. Знову, як і в минулому році, в Україну йдуть кораблі, навантажені дорогим африканським вугіллям. Чому купують саме цей вугілля, якщо за результатами минулої зими вже було доведено, що така схема закупівлі економічно ефективною для України?", - зазначив політик.

"Коли раз за разом використовуються одні і ті ж схеми нерентабельних держзакупівель, неминуче виникає питання: а чи не корупційний інтерес лежить в основі всіх цих більш ніж сумнівних "енергетичних схем"? Але найголовніше (і ми це бачимо по рахунках за послуги ЖКГ), що платити за таку "енергетичну політику" уряду і його так звані політичні рішення доводиться простим українцям", - резюмував він.