ua en ru

Медведчук: Єврореформи Києва можуть знищити українську економіку

Політика Києва, спрямована на європейську інтеграцію, може призвести до знищення української економіки. Таку думку у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" висловив лідер руху Віктор Медведчук.

"Зона вільної торгівлі з ЄС не тільки не принесе розквіту дихаючій на ладан українській економіці, але й остаточно доб'є ті окремі її сектори, які хоч і з труднощами, але вижили в умовах єврореформ", - зазначає політик.

За його словами, український уряд обіцяв вітчизняним виробникам створити всі умови для виходу на європейський ринок, але замість очікуваного прориву Україна отримала спад у зовнішній торгівлі.

"Існує зворотна сторона євроінтеграції - це руйнування торговельно-економічного співробітництва з РФ. "Війна санкцій", розрив коопераційних зв'язків і, як наслідок, імпортозаміщення, до якого вдалися російські партнери, завдали важкого удару українській економіці", - додав Медведчук.

Він підкреслив, що політика Києва у напрямку євроінтеграції призвела до того, що ряд галузей в Україні взагалі опинилися на межі краху.

"Єврореформи настільки підірвали українську економіку, що впору говорити про крах євроінтеграційної ідеї. Але в уряді, судячи із заяв прем'єра, на досягнутому вирішили не зупинятися. Знищення української економіки - ось, очевидно, що є справжньою метою "уряду реформаторів", - зазначив він.

Лідер "Українського вибору" заявив, що українські товаровиробники вже розуміють, що закріпитися на європейському ринку практично нереально.

"Крім дорогих процедур сертифікації, модернізації виробництва, впровадження європейських стандартів, вихід на ринки ЄС пов'язаний з безліччю інших труднощів: високою конкуренцією, недовірою до української продукції з боку європейських споживачів, величезними витратами на просування товарів і іншим. У той же час європейські товари без труда зайдуть в Україну", - резюмував він.