ua en ru

Медведчук: "Європейська мрія" стає все менш привабливою для українців

"Європейська мрія" стає все більш нездійсненною і тому все менш привабливою для українців. Такої думки дотримується лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

Зокрема, політик зазначив, що через рік після ратифікації парламентом угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом з'ясувалося, що "реформи команди євроінтеграторів ні на йоту не наблизили Україну до європейських стандартів".

"Очевидний факт: число прихильників євроінтеграції стрімко скорочується як в самій Україні, так і за її межами. У листопаді минулого року 64% українців підтримували євроінтеграційні прагнення Києва, у червні 2015-го - вже 51%. Жителі європейських країн також переконані, що перш, ніж претендувати на повноправне членство в ЄС, Україні необхідно подолати корупцію, олігархію і бідність. Входження України в Євросоюз в її теперішньому стані стане важким тягарем для ЄС", - заявив Медведчук з посиланням на соціологічні опитування, проведені компанією TNS у Німеччині, Франції, Італії, Іспанії, Великобританії та Польщі.

За його словами, "європейці не приховують, що розчарувалися в Україні", а серед європейських чиновників сьогодні складно знайти тих, хто позитивно би відгукнувся про процеси, що відбуваються в країні.

Політик підкреслив, що в ході виступу на травневому саміті "Східного партнерства", голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер дав зрозуміти, що європейські перспективи України відсутні.

"А це означає, що "європейська мрія" стає все більш нездійсненною і тому все менш привабливою для українців. Ще трохи - і на порядку денному в Україні будуть винесені інші - більш реалістичні стратегічні орієнтири", - резюмував політик.