ua en ru

Медведчук: у 2015 році спостерігався найнижчий рівень життя українців з 1990

У 2015 році спостерігався найнижчий рівень життя українців з 1990-х років. Таку думку у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" висловив лідер руху Віктор Медведчук.

"За даними Соціологічної групи "Рейтинг", 70% (!) українців вважають, що країна рухається в неправильному напрямку. І такі результати опитування цілком закономірні, адже 2015-й став роком різкого падіння рівня життя в країні. Судячи за оцінками українців, можна говорити про низький рівень життя з початку 1990-х років. Про це свідчать результати репрезентативного опитування, проведеного всесвітньо відомою американською компанією Gallup International", - зазначив він.

За словами політика, розраховувати на стабільність поки не доводиться, оскільки в Україні сформувалася так звана "військова економіка", при якій в продовженні військового конфлікту "зацікавлені потужні сили, що наживаються на ньому".

"Розвал української промисловості і криза в інших галузях - це наслідок не військових дій, а непрофесійної, авантюрної політики чинного уряду, який повністю втратив будь-яку самостійність і слухняно виконує всі рекомендації МВФ та інших зарубіжних покровителів, навіть якщо ті спрямовані на руйнування української економіки і соціальної сфери", - заявив Медведчук.

Він висловив переконання, що "під керівництвом "євроінтеграторів" країна стрімко африканізирується, причому виходить не просто на "африканський", а на "бідно-африканський" рівень життя".