ua en ru

Медзаклади, які уклали договори з НСЗУ, отримали на свої рахунки 244 млн гривень

Медзаклади, які уклали договори з НСЗУ, отримали на свої рахунки 244 млн гривень Ілюстративне фото (facebook.com/moz.ukr)

Це комунальні і приватні заклади, де надають медичні послуги

Сьогодні, 13 липня, 152 медичних заклади, що уклали договори з Національною службою здоров'я України (НСЗУ), отримали на свої рахунки перші кошти - загалом 244 мільйони гривень. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) України.

Це як комунальні, так і приватні заклади, де надають медичні послуги сімейні лікарі, педіатри і терапевти.

Кожен з цих закладів отримає фінансування відповідно до кількості пацієнтів, які підписали декларації з лікарями. Крім цього, вони отримають кошти за пацієнтів, які проживають на території обслуговування закладів, але ще не обрали лікарів.

"Ще 9 закладів, які уклали договори з НСЗУ, отримають фінансування після того, як усунуть виявлені НСЗУ недоліки: вісім закладів з них перебувають у процесі поновлення своїх ліцензій, один медзаклад допустив помилки в документах і наразі працює над виправленням цієї ситуації разом зі службою", - зазначають у МОЗ.

Медзаклади, які уклали договори з НСЗУ, отримали на свої рахунки 244 млн гривень

Фото: facebook.com/moz.ukr

У МОЗ зазначають, що у 2018 році базовий тариф за обслуговування одного пацієнта складає 370 грн на рік. До цього базового тарифу застосовуються коефіцієнти залежно від віку пацієнта.

Медзаклади, які уклали договори з НСЗУ, отримали на свої рахунки 244 млн гривень

Фото: скріншот з сайту (http://moz.gov.ua)

Нагадаємо, 28 червня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що НСЗУ підписує договори з приватними клініками та лікарями-ФОП.