ua en ru

Медичні заклади Деснянського району Києва отримали нові автомобілі

Медичні заклади Деснянського району Києва отримали нові автомобілі і сертифікати на обладнання для центрів первинної медико-санітарної допомоги. Техніку, зокрема і для пунктів невідкладної медичної допомоги району, передав медикам у понеділок заступник голови Київміськадміністрації (КМДА) Віктор Корж.

Незважаючи на те, що у міста в цьому році можуть бути труднощі з виконанням бюджету (з-за тривалого блокування роботи Київради фактично зірваний план надходжень від приватизації та оренди комунального майна та землі), влада переконує, що нинішня акція - не разова. Місто налаштований у повному обсязі виконати завдання глави держави щодо модернізації медичної галузі. Тому новими медичними автомобілями будуть поступово забезпечені всі райони столиці.

"Базовою основою реалізації медичної реформи в Києві, ініційованої Президентом України, є поліпшення матеріально-технічного стану медичних закладів. По черзі всі райони столиці отримають, згідно з потребами, нове обладнання і транспортні засоби. Насамперед, нові автомобілі допоможуть медикам оперативно прибувати за викликами пацієнтів, а в разі необхідності доставляти їх в медичні заклади району. До того ж, наявність транспортних засобів дозволить привозити у віддалені районні амбулаторії фахівців вузьких спеціальностей з клініко-діагностичних центрів, а також здійснювати оперативну доставку аналізів з амбулаторій в лабораторію", - розповів Корж.

Як відзначають у Кмда, все для центрів первинної медико-санітарної допомоги Деснянського району закуплено 16 автомобілів. З них три автомобіля - для пунктів невідкладної медичної допомоги, які входять до складу центрів первинної медико-санітарної допомоги. Крім того, закуплено обладнання на загальну суму 1 млн 911,3 тис. грн, лікарських засобів на 689,4 тис. грн, що дозволить значно покращити матеріально-технічну базу медичних установ району.