ua en ru

Медичні програми Києва профінансовані в повному обсязі, - Мінфін

Медичні програми Києва профінансовані в повному обсязі, - Мінфін
Медичні програми м. Києва, видатки на які здійснюються з державного бюджету до бюджету столиці, профінансовані в повному обсязі.

Медичні програми м. Києва, видатки на які здійснюються з державного бюджету до бюджету столиці, профінансовані в повному обсязі. Про це заявив перший заступник міністра фінансів України Ігор Уманський, повідомляє прес-служба Мінфіну.

"По всіх програмах, які фінансуються з держбюджету до бюджету міста Київ, у нас сьогодні немає заборгованості і немає недофінансування", - повідомив Уманський.

Коментуючи заяву Київського міського голови Віталія Кличка, перший заступник міністра фінансів заявив: "Формат стосунків мера, адміністрації Києва з урядом, зокрема Мінфіном, через пресу - це якась нова практика в українському урядуванні і в цілому у виконавчій владі".

Уманський додав, що логічно було б вирішувати всі проблемі в робочому порядку і не накопичувати їх.

Він нагадав, що ті питання, з якими столична зверталася до уряду, були вирішені. Так, було звернення Києва щодо надання фінансування по функціях столиці.

"Також місто зверталося з проханням продовжити короткотермінову позичку на суму близько 800 млн грн, також це питання протягом двох днів було вирішене", - зазначив Уманський.

За його словами, наразі вирішується питання фінансування на заробітні плати в грудні, яке є спільним практично для всіх регіонів України.

Уманський висловив сподівання, що вже за тиждень "питання забезпечення фінансування заробітних плат до кінця року в цілому буде вирішене як по місту Києву, так і по всіх місцевих бюджетах".

Нагадаємо, сьогодні на засіданні Київради мер Києва Віталій Кличко заявив, що заборгованість Кабінету міністрів України перед Києвом за захищеними статтями становить 153 млн грн.

Крім того, за словами Кличка, Міністерство охорони здоров'я України констатувало відсутність коштів субвенції на систему охорони здоров'я Києва.