ua en ru

Медіамагнат Р.Мердок веде переговори з К.Слімом про можливу купівлю "Формули-1"

Медіамагнат Руперт Мердок веде переговори з найбагатшою людиною в світі Карлосом Слімом про можливу купівлю "Формули-1", повідомляє РБК daily з посиланням на джерело агенства Reuters. Власник найвідомішої в світі серії автомобільних гонок - CVC Capital Partners, проте, заявляє, що не має наміру продавати свої активи.
За словами джерела, Р.Мердок хоче створити консорціум для купівлі "Формули-1". Він сподівається отримати в партнери мексиканського мільярдера К.Сліма, що займає перше місце в рейтингу Forbes. Крім того, Р.Мердок веде переговори з автомобільним концерном, що володіє командою, яка бере участь у перегонах. Деякі джерела стверджують, що мова йде про Ferrari.
Як повідомляє Reuters, переговори перебувають на дуже ранній стадії. Представник К.Сліма поки що не коментує дану інформацію, як і представник News Corp., що належить Р.Мердоку.
Але генеральний директор CVC Capital Partners і колишній власник серії гонок Берні Екклстоун назвав інформацію про можливий продаж "Формули-1" нездійсненною і заявив, що вона не продається. За його словами, угода з медіакомпанією в будь-якому випадку неможлива, оскільки вона обмежила б можливості співпраці з іншими ЗМІ.
Нагадаємо, що раніше "Формула-1" належала німецькій медіакомпанії Kirch Group - що збанкрутувала в 2002 р. CVC Capital Partners стала власницею серії гонок у 2006 р., купивши її за 2,5 млрд дол. Хоча CVC Capital Partners і контролює "Формулу- 1", Б.Екклстоун, що є міноритарним акціонером, а також Міжнародна автомобільна федерація (FIA) мають право вето на продаж "Формули-1".
Інформація про те, що сама знаменита в світі серія перегонів може поміняти власника, з'явилася в ЗМІ кілька тижнів тому. Підстави для таких чуток досить серйозні. Фінансове становище CVC Capital Partners далеке від блискучого: торік її збитки склали 660 млн дол. Компанії до цих пір доводиться виплачувати борги, пов'язані з придбанням "Формули-1" п'ять років тому. На даний момент заборгованість становить близько 1,5 млрд дол., але компанія розраховує виплатити її в найближчі кілька років.
News Corp. вже має достатній досвід співпраці зі спортивними організаціями. Компанії належать права на пряму трансляцію більшості ігор британської футбольної прем'єр-ліги. Правда, вторгнення медіаімперії Р.Мердока в світ перегонів може зіштовхнути його з BBC. Зараз цей телеканал володіє правом на трансляцію перегонів "Формули-1" у рамках п'ятирічного контракту, укладеного в 2008 р.