ua en ru

Медіаконцерн Mediaset екс-прем'єр-міністра Італії Берлусконі завершив 2012 р. зі збитками в 287 млн ​​євро

Італійський медіаконцерн Mediaset, що належить сім'ї екс-прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі завершив 2012 р. зі збитками в 287 млн ​​євро. В офіційному повідомленні компанії в якості причини події називається світова фінансова криза, яка вбиває рекламний ринок.

Збитки Mediaset перевищує прогнози італійських аналітиків. Виручка впала на 12%, до 3,72 млрд євро. Заборгованість Mediaset знизилася з 1,9 до 1,7 млрд євро.

Керівництво Mediaset нарікає, що рекламні доходи компанії знизилися в 2012 р. на 16%. При цьому світло в кінці тунелю поки не видно: у січні цього року вони впали ще на 15%.

"Щоб повернути довіру інвесторів, нам в Італії необхідно мати уряд", - заявив фінансовий директор Mediaset Марко Джіордані.

Правда, досягти цього поки представляється вкрай складним. Напарламентських виборах, що відбулися в кінці лютого, лівоцентристська коаліція на чолі з Демократичною партією П'єра Луїджі Берсані отримала більшість в нижній палаті, але правоцентристська коаліція Берлусконі взяла контроль над сенатом. Берсані вже тиждень веде безплідні консультації щодо формування уряду, і сьогодні швидше за все буде оголошено, що йому не вдасться його сформувати.

До складу Mediaset входять три телеканали - Italia 1, Canale 5 і Rete 4. Вони конкурують з державним телеканалом RAI, який віщає за трьома програмами. У свій час Пірсільвіо Берлусконі оголосив про початок жорсткої економії коштів в концерні. За його словами, за 2012 р. вдалося заощадити 307 млн ​​євро, а до 2014 р. цей показник досягне 450 млн євро, причому ніяких звільнень співробітників не буде.

"Ми економили на управлінських структурах, при підготовці програм, а також при укладенні договорів з нашими зірками. Все це дуже непросто, але ми йдемо вірним шляхом", - запевняє син Берлусконі.

Читайте також: Італія розмістила облігації на 6,91 млрд євро