ua en ru

Медіа-профспілка та Спілка журналістів: ситуація із Шустером є проявом правової цензури

Медіа-профспілка та Спілка журналістів: ситуація із Шустером є проявом правової цензури Фото: в Незалежній медіа-профспілці України та Національній спілці журналістів розкритикували дії влади стосовно Шустера

Рішення про анулювання дозволу на роботу журналіста прийнято на основі документа, який не відповідав дійсності і не перевірявся

Незалежна медіа-профспілка України та Національна спілка журналістів України назвали неправомірними дії державних органів зайнятості щодо анулювання дозволу на роботу Савіку Шустеру. Про це повідомляється на сайті Незалежної медіа-профспілки України.

"Анулювання дозволу на роботу на підставі кримінального провадження, по якому пан Шустер є свідком, неправомірне. Рішення прийнято на основі документа, який не відповідав дійсності і не перевірявся. Довідка, надана МВС про відсутність судимості та кримінального провадження щодо Савіка Шустера, є офіційним документом і, у разі сумнівів у достовірності наведеної в ній інформації, має вирішуватись через комунікацію між державними органами", - йдеться в заяві.

В повідомленні зазначається, що ще в січні в Генпрокуратурі заявили, що кримінальне провадження щодо порушень у сплаті податків порушено “по факту” і в Єдиному реєстрі досудових розслідувань жодного кримінального провадження щодо Шустера не було зареєстровано.


"Державна служба зайнятості не відноситься до органів, які мають доступ до Єдиного реєстру досудових розслідувань, тому не могла надати інформацію з цього реєстру. Оскільки пан Шустер є свідком, за вказаним кримінальним провадженням, він не надавав недостовірної інформації про відсутність у нього судимостей або розпочатого проти нього кримінального провадження", - зазначається в повідомленні.

В Незалежній медіа-профспілці України та Національній спілці журналістів України додали, що дії органів державної влади є "проявом правової цензури, намаганням використати правові механізми для перешкоджання вільному обговоренню критичної інформації про ситуацію в країні".

Нагадаємо, Савік Шустер вважає, що він особисто незручний президенту України Петру Порошенку.