ua en ru

МЕА прогнозує зростання попиту на нафту в світі

МЕА прогнозує зростання попиту на нафту в світі Фото: нафтові вишки

Щодобовий попит на нафту в світі збільшиться сильніше, ніж вважали раніше

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) прогнозує зростання попиту на нафту в світі в цьому році. Про це доповіді агентства за липень.

"Очікується, що у 2017 році попит досягне 98,0 млн бар./добу, при цьому зростання переглянутий у бік збільшення на 0,1 млн бар./добу у порівнянні із звітністю за минулий місяць до 1,4 млн бар./добу", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією МЕА, в 2018 році попит на нафту в світі збільшиться ще на 1,4 млн бар./добу і досягне позначки 99,4 млн бар./добу. Зазначається, що країни, що не входять в Організацію країн - експортерів нафти (ОПЕК), в 2018 році збільшать виробництво нафти на ті ж 1,4 млн бар./добу.

Так, агентство підтвердило червневий прогноз, в якому говорилося, що попит на нафту з країн ОПЕК не буде рости, а компенсувати зростання світового попиту будуть країни, що не входять в картель.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США, Бразилія, Канада та інші країни, що не входять в ОПЕК, в 2018 році збільшать видобуток до чотирирічного максимуму.

Наголошується, що збільшення поставок з цих країн випередить зростання світового попиту на нафту. В таких умовах ОПЕК не вдасться уникнути нарощування світових запасів, які організація прагне скоротити.