ua en ru

МНС розробило план евакуації та відселення населення на випадок виникнення загрози повеней

Міністерство з надзвичайних ситуацій (МНС) України розробило план евакуації та відселення населення на випадок виникнення загрози повеней на прибережних територіях. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив директор департаменту управління рятувальними силами МНС України Григорій Марченко, передає кореспондент РБК-Україна.
Г.Марченко повідомив, що МНС Україна активно співпрацює у білоруськими, польськими та російськими колегами, контролюючи рівень води в річках. "Ми погоджуємо взаємодію з цими країнами, у нас іде постійне інформування про кількість води і, ми підраховуємо, через якийсь час вона може прийти до нас і, якщо є загроза, то відповідно застосовуються заходи для застосування заходів, щоб захистити населення", - підкреслив він.
За словами Г.Марченко, це взаємодія пояснюється наміром МНС України контролювати рівень води у великих річках України, які протікають і по території інших країн. Так по території Білорусії протікають р. Дніпро і р. Прип'ять, Десна тече по частині території Російської Федерації, звідти приходить основний масив танення снігу, а частина річок західної України протікають по території Польщі. У зв'язку з цим "у нас налагоджена взаємодія, і кожні 10 днів наша метеогідрологіческая служба робить обмін знімками сніжного покриву і станом водних ресурсів. Ми погоджуємо взаємодію з цими країнами, у нас іде постійне інформування про кількість води, і ми підраховуємо, через який час вона може прийти до нас".