ua en ru

Mcdonald's хоче розірвати контракт з ФІФА до початку ЧС-2018 в Росії

Mcdonald's хоче розірвати контракт з ФІФА до початку ЧС-2018 в Росії Фото: чемпіонат світу з футболу 2014 (FIFA.com)

Компанія незадоволена величезною кількістю корупційних і допінгових скандалів

Американська корпорація McDonalds вивчає можливість відмови від спонсорства Міжнародної федерації футболу (ФІФА) через етичних проблем. Про це повідомляє Daily Mail.

За інформацією джерела, таке рішення спонсора пов'язано з корупційними скандалами у ФІФА і чутками про використання гравцями збірної Росії допінгу на чемпіонаті світу 2014 року.

Джерело повідомляє, що ймовірність припинення співпраці з ФІФА до початку ЧС-2018 оцінюється приблизно в 40%.

Зазначимо, що mcdonald's і ФІФА співпрацюють з 1994 року. Мережа ресторанів виплачує своєму партнерові від 10 до 25 млн доларів в рік. Чинний контракт McDonalds з ФІФА розрахований до 2022 року. У разі дострокового розірвання контракту, компанії доведеться заплатити більше $100 млн компенсації.

Менше місяця тому mcdonald's розірвав контракт з Міжнародним олімпійським комітетом (МОК), співпрацюючи з ним з 1976 року. Незабаром МОК знайшов нового спонсора в особі комп'ютерного гіганта Intel.

Нагадаємо, Міжнародна федерація футболу (ФІФА) знайшла порушення прав людини під час будівництва стадіону "Зеніт-Арена" на Крестовському острові в Санкт-Петербурзі, який має прийняти матчі чемпіонату світу 2018 гора.