ua en ru

На травневі свята в пунктах пропуску на кордоні будуть перебувати збройні резерви, - ДПСУ

На травневі свята в пунктах пропуску на кордоні будуть перебувати збройні резерви, - ДПСУ Фото: ілюстративне фото (dpsu.gov.ua)

Організовані заходи щодо посилення захисту кордону з Росією, Молдовою і тимчасово окупованим Кримом

На травневі свята в пунктах пропуску на українському кордоні будуть розміщені збройні резерви. Про це заявив директор департаменту забезпечення Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Олександр Гура, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Так, Гура зазначив, що Держприкордонслужба вживає комплексні заходи для ліквідації загроз на травневі свята, в період трагічних подій в Одесі 2 травня, а також в рамках Ліги чемпіонів.

"У пунктах пропуску будуть перебувати збройні резерви. Організовані заходи щодо посилення захисту кордону з Росією, Молдовою і тимчасово окупованим Кримом", - повідомив він.

Зокрема, в Держприкордонслужбі зазначили, що основні зусилля співробітників відомства будуть спрямовані на затримання проросійськи налаштованих осіб, які для дестабілізації ситуації будуть намагатися потрапити в Україну, а також на запобігання незаконного обігу зброї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці переходять на посилений режим несення служби через проведення масових заходів в кінці квітня і на початку травня.