ua en ru

Майдану в Білорусі не буде, - Лукашенко

Майдану в Білорусі не буде, - Лукашенко Фото: президент Білорусі Олександр Лукашенко

Лукашенко заявив, що хоча "на площу людині не можна заборонити ходити", масових виступів населення президент не допустить

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що хоча "на площу людині не можна заборонити ходити", масових виступів населення, як на Євромайдані в Україні в 2013-2014 роках, президент не допустить, передає "Білоруський партизан".

Лукашенко вважає, що необхідно мати "площу, на яку люди можуть прийти та висловити свою думку", однак при цьому в країні повинен бути "ідеальний порядок".

"У країні має бути ідеальний порядок. На площу людині не можна заборонити ходити. Визначте в містах площу, на яку люди можуть прийти і висловити свою думку. Там будуть очільники вертикалі влади. Ми повинні навчитися вести діалог з людьми. Ми не проти маршів, демонстрацій. Людям для вираження своїх думок також повинно бути відведене своє місце, як в розвинених країнах Заходу. Нехай туди приходять і висловлюють власну думку. І якщо вони покликали туди начальника, значить, він там має бути. І не дай бог цього начальника хтось там образить. Міліція повинна зафіксувати подібну образу і вжити жорсткі заходи", - заявив Лукашенко.

Тим не менш, президент Білорусі заявив, що не допустить масових виступів на зразок тих, які мали місце в Україні у 2013-2014 роках. Також Лукашенко додав, що не допустить ніяких провокацій з боку учасників акцій протесту.

"Ви знаєте, що наші "майдануті" поїхали в Київ шукати там "майданутих" організаторів. Ви ж розумієте, що ці люди будуть гарматним м'ясом, масовкою. Адже вони не з політичними гаслами туди йдуть. А 300-400 осіб на чолі з нашими відморозками, які в Київ їздили, - вони будуть провокувати. Вони знайдуть 10-20 професіоналів, які в Києві відкрили стрілянину. А коли проллється кров, тоді вже біда. Тому працювати треба на випередження. Нам треба, як родзинки з булки, виковирювати провокаторів. Майдану в Білорусі не буде. Навіть передумов до цього немає", - додав президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Лукашенко не буде скасовувати декрет про дармоїдство.