ua en ru

Майдан: онлайн-трансляція зараз

Майдан: онлайн-трансляція зараз дивитися з вул. Грушевського та вул. Інститутська в прямому ефірі (фото, відео) з центру Києва на "Майдані Незалежності" проходить масове святкування новорічних свят - Евромайдан. Повідомляє інформаційне агентство РБК-Україна.

Майдан онлайн трансляція ул. Грушевського в прямому ефірі (фото, видео) - сьогодні в центрі Києва другий тиждень тривають масові акції протесту під знамінем Евромайдан.

У центрі Києва четвертий день тривають масові акції протесту - ЕвроМайдан . Десятки тисяч людей перекрили вулиці і блокували органи центральної та місцевої влади. Додатковою причиною , підігрівшись настрою протестуючих , став провал відставки Кабінету міністрів на чолі з Миколою Азаровим.

Початок масових хвилювань було покладено 30 листопада, після того , як загін « Беркута» зніс наметове містечко на Майдані , побивши жінок і підлітків. Мітинги на Майдані почалися незадовго до саміту Східне партнерство у Вільнюсі , де планувалося підписання Угоди про Асоціацію між Україною та Євросоюзом. Не чекаючи дій політиків , 30 листопада ввечері на площі Михайлівській зібралися кілька десятків тисяч осіб.

Також: Онлайн трансляція з вулиці Грушевського

Новий сплеск активності почався після того , як на ул.Банковой біля Адміністрації Президента відбулася сутичка між мітингувальниками і «Беркутом» , під час якої постраждали декілька десятків людей. Поки що пік протесту припав на неділю , 1 грудня, коли на вулиці Києва вийшло до 500 тис. чоловік. Це наймасовіша акція , що перевершила за чисельністю навіть Помаранчеву революцію 2004 року.

Майдан: онлайн-трансляція зараз

Головні вимоги мітингувальників - негайна відставка Президента Віктора Януковича, уряду Миколи Азарова і дострокових виборів Верховної Ради. У Київ стягнуті до 1 тис. співробітників внутрішніх військ. Ще якась кількість підрозділів внутрішніх військ розквартировані на під'їздах до столиці України .