ua en ru

МАУ і Sky Food Services представили літнє бортове меню зі 108 страв

МАУ і Sky Food Services представили літнє бортове меню зі 108 страв

"Міжнародні авіалінії України" (МАУ) і кейтерингова компанія Sky Food Services 6 квітня відзначили річницю своєї співпраці і представили нове бортове меню на літній період.

Воно складатиметься із 108 різних позицій. Тут будуть легкі закуски, свіжі салати, різноманітні гарячі страви та вишукані десерти. Загалом пасажирам буде доступним великий вибір харчування, в тому числі, безлактозне, вегетаріанське і кошерне.

Під час представлення оновленого раціону для пасажирів авіаперевізника кейтерингова компанія поділилася нюансами приготування "небесної" їжі.

За словами Наталії Ямпольської, генерального директора Sky Food Services, якість виробництва, безпека їжі і її бездоганний смак - це три найважливіші критерії в роботі компанії. В цьому свій досвід вона переймала у колег з США та Ізраїлю. У березні 2017 року компанія отримала сертифікат відповідності вимогам міжнародного стандарту ISO 22000: 2005, який підтверджує безпеку продукції.

"Ми - одне з найбільш технологічно розвинених підприємств для приготування бортового харчування. Кожен етап приготування страв суворо контролюється і регулюється міжнародними стандартами якості", - розповіла про сучасні технології Наталія Ямпольська.

Уже зараз Sky Food Services налагоджує діалог з пасажирами і прислухається до їхніх побажань в меню. Тому при розробці нового сезонного меню МАУ враховувалися думки і пропозиції людей щодо бортового раціону.

"Пасажири надсилають нам побажання і відгуки. І це чудово! Нещодавно нам надійшов зворушливий лист від літньої пари, яка летіла в Нью-Йорк, зі словами подяки і похвали нашому шефу - Андрію Морозюку", - підкреслила Ямпольська.

У свою чергу, шеф-кухар Андрій Морозюк під час представлення літнього меню авіакомпанії показав, як максимально зберегти смак їжі. Для цього застосовується технологія су-від - вона передбачає приготування продуктів за невисоких температур і без впливу повітря. Завдяки чому страви з м'яса і риби залишаються соковитими.

Крім цього він звернув увагу на те, що для бортового харчування МАУ використовуються тільки свіжі та натуральні продукти, а консерванти, ГМО і "зла" хімія не застосовуються.

Також Андрій Морозюк поділився планами, які хоче втілити у майбутніх меню для пасажирів МАУ: "Я хочу розробити соуси за технологією молекулярної кухні. Вони будуть не зовсім в рідкому стані. Адже у випадку з бортовим харчуванням салати не можна поливати соусами - за кілька годин соус може роз слоїтися, салат осяде і буде негарним, все це втратить зовнішній вигляд. Тому я хочу розробити соуси у вигляді ікри, щоб вони не розтікалися, але зберігали смакові якості".

Після виробничого цеху презентація нового раціону продовжилася на борту нового Boeing 737-800 пасажирської ємністю на 186 крісел, який поповнив авіапарк МАУ і літатиме на середньомагістральних рейсах.

altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt

Президент "Міжнародних авіаліній України" Юрій Мірошников під час заходу зазначив: "Рік тому, 6 квітня 2016 року, Sky Food Services приготувала перші порції для наших пасажирів. Зараз ми святкуємо першу річницю нашої співпраці. Два тижні тому ми почали весняно-літній період і сьогодні представляємо нове меню".

На думку президента МАУ, меню - важлива складова конкуренції на ринку авіаперевізників. Воно створює відчуття комфорту під час польоту, завдяки йому пасажир отримує задоволення від подорожі. А щомісячна ротація страв дозволить частим пасажирам авіаперевізника отримати максимум задоволення від "небесної" їжі.

При цьому Юрій Мірошников акцентував, що МАУ приділяє велику увагу високим технологічним вимогам і різноманітності харчування. Тому авіалінії вибрали для себе надійного партнера, який відповідає суворим критеріям авіаційної безпеки і підтверджує це відповідними сертифікатами.

Відома українська телеведуча Ольга Фреймут, яка також брала участь у презентації, підтвердила високу якість їжі для пасажирів авіакомпанії: "Я вражена - компанія щодня готує до 8 тисяч порцій страв. Позиції в меню різноманітні - свіжий хліб, флан із кабачків і м'ясо під соусом з червоного вина. Готова підтвердити, що Sky Food Services вдалося розробити страви бортового харчування ресторанної якості для пасажирів МАУ". А в знак визнання Фреймут презентувала шеф-кухарю Sky Food Service шовкову хустку.